Tuesday, 30 March 2010

Ćuretina sa mlincima

U so uvaljati 500-600g ćurećih šnicli, propržiti ih na puteru uz dodatak malo ulja - da lepo porumene sa obe strane. Ako koristite maslinovo ulje, ne treba dodavati puter. Pržene šnicle naliti sa 500ml neutralne pavlake, izlomiti oko 200g mlinaca, posuti sa dosta parmezana i zapeći u rerni na 200 stepeni da se ukrčka i porumeni.

Drugi način: Posoljene ćureće šnicle propržiti na puteru ili maslinovom ulju da porumene sa obe strane. Pomešati 250ml neutralne pavlake, čašu kisele pavlake, parmezan i dosta seckanog peršuna, pa ovim naliti pržene šnicle, izlomiti oko 200g mlinaca - ukrčkati na ringli.

Od priloga jedino treba da pripremite neku salatu - zelenu, tarator, krastavce... Videćete, obe varijante su brze i izuzetno ukusne.

Sastojci: 500-600g ćurećih šnicli, komad putera (oko 40g), malo ulja, 500ml neutralne pavlake, oko 200g mlinaca, parmezan.

2 comments:

  1. Odlicna klopa, danas sam pravila.
    Ostali kazu daje bilo nevidjeno.
    Hvala Nina!

    ReplyDelete