Wednesday 3 March 2010

Juneći gulaš

Sitno iseckati 4 veće glavice crnog luka, dodati oko 1kg junetine seckane na kocke, posoliti, naliti sa oko 2dl vode i dinstati dugo na tihoj vatri – sve dok se luk ne pretvori u ujednačenu masu i meso bude potpuno meko. Dodati biber po ukusu, odozgo posuti kašikom aleve paprike i kašikom brašna – ostaviti još par minuta da se krčka dok gulaš ne upije brašno i pariku.

Služiti uz pire, testeninu, baren krompir, pirinač.
Umesto vodom, gulaš možete da nalijete i crnim vinom. Pazite da ne ispari sva tečnost u toku kuvanja, pa ako je potrebno, dodajte po malo vode. Gulaš na kraju ne sme da bude redak, nego treba da je zgodan za umakanje.

Sastojci: 4 veće glavice crnog luka, 1kg junetine bez kostiju, so, biber, 1 kašika aleve paprike, 1 kašika brašna, 2-3dl vina.