Tuesday 1 March 2011

Užički medaljoni

Juneći ili svinjski biftek iseći na deblje okrugle šnicle, posoliti, pobiberiti, a po ukusu može se premazati i senfom. Medaljone propržiti kratko na malo dobro zagrejanog ulja, sa obe strane da porumene, pa ih izvaditi. U ulju u kom se pržilo meso propržiti glavicu crnog luka seckanu na rebarca. Kada luk smekša i postane staklast, dodati crvenu papriku iseckanu na štapiće, pa sve još malo pržiti, posoliti, začiniti po ukusu i na kraju dodati par kašika kajmaka.

Medaljone i proprženi luk sa paprikom servirati uz neko bareno povrće i prepečen hleb.

Jednostavno i brzo, a tek što je ukusno...

Sastojci: biftek (svinjski ili juneći), so, biber, senf, glavica crnog luka, 2-3 crvene mesnate paprike, nekoliko kašika kajmaka, prepečen hleb, povrće za prilog.