Wednesday 4 May 2011

Jagnjeće pečenje na drugi način

Lep komad jagnjetine (butkica, plećka) dobro usoliti sa svih strana. Dno dublje posude za pečenje podmazati komadom putera u debljem sloju i naliti malo ulja - spustiti pripremljeno meso. Preko mesa poređati kolutove crnog luka debljine oko 1cm, perko luka staviti kolutove paradajza i na kraju sveže crvene paprike sečene na pola.

Jagnjetinu peći dugo na tihoj vatri (oko 150 stepeni).
Meso treba da postane mekano, da se lako odvaja od kostiju, a za to vreme paprika se ugljeniše.

Skloniti paprike sa pečenja i služiti ga uz krompir, prilog od barenog povrća i sezonsku salatu.

Sastojci: jagnjeća plećka ili but, so, komad putera, ulje, 3-4 glavice crnog luka, 3-4 paradjza, 3-4 sočne crvene paprike.