Thursday 2 June 2011

Indeks sendvič

Ako ste probali čuvene "Indeks" sendviče, sigurna sam da su ostavili odličan utisak. Sveža kifla, sočni, kačkavalj koji se topi... Prosto poželite da ih napravite kod kuće. A nije komplikovano.

Šampinjone narendati na tanke listiće, propržiti na malo ulja, dodati so i biber.

U tiganju zagrejati malo ulja i spustiti dva lista praške šunke, da se kratko proprže, sa obe strane.
Kada se praška šunka okrene na drugu stranu, preko listića šunke obilno posuti krupno narendan tvrđi kačkavalj (trapist, gauda, edamer). Ostaviti još par trenutaka da se kačkavalj zagreje i počne da se topi.

Svežu veću kiflu preseći uzduž, staviti na svaku polovinu namaz po ukusu (majonez, kiselu pavlaku, senf), preko namaza staviti preklopljene listove praške šunke sa toplim kačkavaljem, pa preko toga propržene šampinjone. Dodati povrće po izboru (paradajz, krastavac, kiseli krastavčići, sveža paprika, zelena salata). Preklopiti drugom polovinom kifle.

Uživajte! Odlični su za doručak ili večeru, ako se iznenada pojave gladni gosti...

Sastojci: sveža veća sendvič kifla, praška šunka, šampinjoni, kačkavalj (gauda, edamer, trapist), so, biber, namaz (majonez, kisela pavlaka, senf), povrće kao prilog po izboru (svež paradajz, krastavac, kiseli krastavčići, sveža paprika, zelena salata...).