Thursday, 25 February 2010

Paprike punjene sirom


Izabrati 10 lepih duguljastih zelenih (ili crvenih) paprika, očistiti ih od semenki i oprati. Za fil, potrebno je izmrviti oko 500g punomasnog kravljeg sira po izboru i izmešati sa 4 cela jaja. Probajte, pa ako je potrebno dodajte i malo soli. Ovim puniti paprike, poređati ih u podmazanu vatrostalnu činiju, naliti sa malo vode (nemojte preterati) i peći u rerni na 200 stepeni. Kada paprike smekšaju i porumene, a skoro sva tečnost ispari - gotovo je.

Ova kombinacija je lagana, brzo se sprema i zgodna za leto.

Sastojci: 10 lepih duguljastih paprika, oko 500g kravljeg sira po izboru, 4 cela jaja, so (po potrebi).

3 comments:

  1. Nešto vrlo slično sam jela sinoć kod prijateljice i oduševila se...uskoro ću ih praviti i ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je jedno od onih jela koje podsećaju na bakinu kuhinju i detinjstvo! Vrlo jednostavno a ukusno.

      Delete
    2. Mogu tu razni začini i drugi sastojci da se iskombinuju, ali ja volim baš ovako, bez dodatnih aroma.

      Delete