Tuesday 16 August 2011

Martin sendvič (komplet lepinja iz naše kuhinje)

Da, da... Užička komplet lepinja je zakon! Furuna na drva, domaća lepinja, stari kajmak, jaja, pretop... A šta ako Vam se kod kuće baš jede komplet lepinja i to odmah? Pa napravite je!

Kupiti u obližnjoj prodavnici lepinju ili okrugli somun. Ne smeta čak i ako je malo bajata. još je bolje ako upotrebite lepinju od juče, koju ste sami napravili. Odseći "poklopac", pa rukom malo izdubiti sredinu. Viljuškom umutiti nekoliko jaja, posoliti i kašikom sipati u udubljenje i po unutrašnjoj strani poklopca, tako da lepinja lepo upije jaja. Preko jaja može da se poređa po malo onoga što nađete u frižideru (slaninica, sir, kačkavalj, šunka) - a može i bez ičega. Ako imate malo nekog kajmaka, prvo treba namazati kajmak pa preko zaliti jajima. Lepinju poklopiti, spolja premazati puterom, po želji - posuti lanom ili susamom. Kratko zapeći u rerni zagrejanoj na 200-250°C. Korica treba da bude krckava a jaja zapečena.

Sastojci: lepinja ili somun, nekoliko jaja, so, puter, po izboru - slanina, šunka, sir, kačkavalj, malo kajmaka...