Još jedna od mnogobrojnih poslastica iz mamine kuhinje, koje podsećaju na bezbrižno detinjstvo.
Penasto umutiti 10 celih jaja sa 10 kašika šećera. Dodati 10 kašika brašna, 10 kašika griza i lagano izmešati varjačom. Masu izliti u podmazanu okruglu šerpu prečnika oko 30cm. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C. Masa za koh treba da bude debljine bar 5-6cm, pa ako Vam se učini da će odozgo da zagori, preko šerpe spustite list papira i dovršite pečenje. Na ovaj način zaštitićete površinu da se ne prepeče, a sredina će se lagano ispeći.
Za preliv treba prokuvati 2l mleka, zasladiti po ukusu i dodati 2 kesice vanilinog šećera. Pečeni koh preliti prohlađenim mlekom.
Može da se posluži i vruć, i hladan!
Sastojci: 10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna, 10 kašika griza, 2l mleka, 2 kesice vanile.