Friday 19 February 2010

Koh od griza



Još jedna od mnogobrojnih poslastica iz mamine kuhinje, koje podsećaju na bezbrižno detinjstvo.

Penasto umutiti 10 celih jaja sa 10 kašika šećera. Dodati 10 kašika brašna, 10 kašika griza i lagano izmešati varjačom. Masu izliti u podmazanu okruglu šerpu prečnika oko 30cm. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C. Masa za koh treba da bude debljine bar 5-6cm, pa ako Vam se učini da će odozgo da zagori, preko šerpe spustite list papira i dovršite pečenje. Na ovaj način zaštitićete površinu da se ne prepeče, a sredina će se lagano ispeći.
Za preliv treba prokuvati 2l mleka, zasladiti po ukusu i dodati 2 kesice vanilinog šećera. Pečeni koh preliti prohlađenim mlekom.

Može da se posluži i vruć, i hladan!

Sastojci: 10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna, 10 kašika griza, 2l mleka, 2 kesice vanile.