U lonac staviti meso (piletinu, junetinu, ćuretinu, fazana...), glavicu crnog luka, očišćenu zelen (šargarepa, peršun, paškanat) posoliti po želji i kuvati na umerenoj vatri dok meso ne bude lepo skuvano i lako se odvaja od kostiju. Supu zakuvati knedlama ili rezancima.
Možda će iskusnim domaćicama ovo biti smešno, ali sigurna sam da će nekome koristiti. Zgodno je skuvati veću količinu supe i nezakuvanu staviti u zamrzivač, pa koristiti po potrebi. Uvek u supu stavljam luk sa ljuskom, da bi imala lepšu boju.
Kada kuvam juneću supu, obavezno dodam kašiku šećera, a luk presečem na pola i zapečem na ringli pa ga spustim u lonac.
Sastojci: meso po želji, glavica crnog luka, zelen, so, knedle ili rezanci.
Možda će iskusnim domaćicama ovo biti smešno, ali sigurna sam da će nekome koristiti. Zgodno je skuvati veću količinu supe i nezakuvanu staviti u zamrzivač, pa koristiti po potrebi. Uvek u supu stavljam luk sa ljuskom, da bi imala lepšu boju.
Kada kuvam juneću supu, obavezno dodam kašiku šećera, a luk presečem na pola i zapečem na ringli pa ga spustim u lonac.
Sastojci: meso po želji, glavica crnog luka, zelen, so, knedle ili rezanci.