Uzeti 5-6 šnicli (svinjskih, junećih, mogu čak i pileće), izlupati ih da budu tanke, posoliti i uvaljati u brašno. U plitku šerpu većeg prečnika sipati ulje da dobro pokrije dno, pa na zagrejanom ulju kratko propržiti šnicle sa obe strane - da porumene i izvaditi ih. U ulje u kom je prženo meso staviti 2-3 kašike brašna, propržiti ga par minuta, dodati 2 kašičice senfa, isceđen sok od pola limuna, 2-3dl belog vina i pustiti da provri, promešati da saft dobije ujednačenu strukturu. E sada, spustiti propržene šnicle u saft, posoliti po ukusu, dodati biber i ostaviti da se krčka na tihoj vatri dok meso ne bude meko (oko pola sata).
Ako vam se učini da je prilično gusto, dodajte po malo vode da postignete željenu gustinu.
Služiti uz baren krompir, pire, pirinač.
Sastojci: 5-6 šnicli (svinjskih, junećih, mogu čak i pileće), ulje, 2-3 kašike brašna, 2 kašičice senfa, sok od pola limuna, 2-3dl belog vina, so, biber.