Skuvati u slanoj vodi 200-300g makarona da budu "al dente", ocediti ih, staviti u vatrostalnu činiju odgovarajuće veličine. Narendati oko 150g kačkavalja ili izmrviti 2 kriške sira. Zaliti ređim bešamelom, posuti parmezanom i zapeći na 200 stepeni - da porumeni.
Bešamel: U šerpu staviti komad putera da se istopi, dodati 2 kašike brašna, pa malo propržiti. Naliti sa 500-700ml mleka, posoliti i kuvati uz mešanje dok dobije glatku strukturu. Kada bešamelom zalivate lazanju ili neko drugo jelao, treba da bude tečniji.
Ako Vas mrzi da kuvate bešamel, makarone sa sirom možete naliti i ovom smesom: umutite viljuškom 3 cela jaja, dodate oko 500ml mleka, posolite i sve pomešate. Dalje sve ide isto.
Sastojci: 200-300g makarona, oko 150g kačkavalja ili 2 kriške belog sira, parmezan, komad putera, 2 kašike brašna, 500-700ml mleka, so.