Penasto umutiti 4 jaja sa 250g šećera. U to dodati 4 štangle otopljene čokolade, 250g prethodno penasto umućenog putera, pa sve zajedno kuvati na pari uz neprekidno mešanje žicom. Ako ostaje trag za varjačom kada prevučete po dnu šerpe - gotovo je. Još jedan način da proverite da li je fil kuvan na pari gotov: nakapljete malo fila na tacnicu i ostavite par minuta da se ohladi, kada iskosite tacnu i fil ne počne da curi - gotovo je. Kada je gotovo, dodati 250g krupno (na duž) seckanih orha, izmešati, na papiru za pečenje ili u papirne korpice za sitne kolače kašičicom oblikovati puslice. Ostaviti ih u frižideru da se dobro ohlade i stegnu.
Kuvanje fila na pari nije komplikovano, ali je potrebno malo iskustva da "uhvatite" pravi trenutak kada treba prekinuti. Ako ste suviše rano sklonili fil - curiće, ako preterate - može da se ušećeri. Izuzetno je bitno da za vreme kuvanja fil neprekidno mutite žicom, da se ne bi zgrudvalo! To su one žice sa drvenom drškom, što liče na federe i služe da se njima "bućka" masa. Nije loše da Vam neko pomogne ako Vas ruka zaboli.
Sastojci: 4 jaja, 250g šećera, 4 štangle čokolade za kuvanje, 250g putera, 250g krupno (na duž) seckanih orha.