Ispeći na plotni 15ak većih, mesnatih crvenih paprika. Pečene ih staviti u kesu i ostaviti da se ohlade. Ohlađene oljuštiti, posoliti i ispohovati tako što se valjaju u brašno pa u jaja.
Fil: oko 500g sremskog sira (ili neki drugi mladi sir, krem sir) pomešati sa 200g kisele pavlake. Dodati 3-4 barena seckana jaja, oko 150g seckane praške šunke, iseckane kisele krastavčiće (po ukus), oko 100g majoneza.
Ređati ovim redom: pohovane paprike, fil, pohovane paprike, fil. Pre služenja treba da odstoji 24h u frižideru. Može se ukrasiti rendanim kačkavaljem ili svežim začinskim biljem.
Sastojci: 15 mesnatih crvenih paprika, brašno i jaja za pohovanje, 500g sremskog sira, 200g kisele pavlake, 3-4 jaja, 150g praške šunke, kiseli krastavčići, 100g majoneza.