Svežu pileću džigericu lepo očistiti od krvnih sudova i žilica, oprati i osušiti papirnim ubrusom. Iseći na polovine ili četvrtine - zavisi od toga koliko je velika džigerica. Domaću dimljenu i lepo osušenu slaninicu iseći na tanke listove. Svaki komad džigerice obmotati listom slanine, pa probosti čačkalicom ili nanizati kao ražnjić. Za ražnjiće može da se upotrebi drveni štapić ili grančica ruzmarina. Ovako pripremljenu džigericu, pržiti na tiganju ili "baciti" na roštilj. Brzo bude gotovo.
Na isti način mogu se pripremiti pileće ili ćureće grudi. Iseku se lepi komadi mesa, veličine zalogaja. Po ukusu, meso se može malo posoliti, pobiberiti. Belo meso je suvo, pa uvijeno u slaninu postane sočno i vrlo ukusno.
Ražnjiće poslužiti uz grilovano povrće, salatu od svežeg povrća, urnebes salatu, mladi luk, rotkvice, pečen krompir...