Friday, 31 December 2021

Spiced Daiquiri Cocktail


Priča kaže da je Hemingvej mnogo voleo koktele. Omiljeno mesto za uživanje u njima bio mu je "La Florida Bar" na Kubi. Često je i sam smišljao kombinacije različitih sastojaka. Mnogi kokteli i danas se u ovom baru prave po njegovim receptima.

"Spiced Daiquiri" je jedan predivan, osvežavajući koktel, čija je osnova "začinjeni" rum (spiced rum). Ovo je recept koji smo napravili i u njemu uživali na jednoj "master class" radionici.

Wednesday, 3 November 2021

Bečka pita sa jabukama (brza varijanta, od gotovih kora) - Viennese apple strudel (quick and easy way, with phyllo pastry)


Čuvena kraljevska bečka štrudla sa jabukama pravi se od "tegljenih" kora - pogledajte recept ovde. Tradicionalni postupak zahteva malo veštine, strpljenja, vremena... Ovo je jedan jednostavan i brz način da se od gotovih kora napravi podjednako ukusna pita sa jabukama, koja podseća na originalnu. 

Wednesday, 18 August 2021

Ajmokac - Turning leftover chicken into lunch (traditional recipe)

Zaboravili ste na ajmokac??? Još jedna ukusna kombinacija, da se upotrebi ne baš omiljeno "belo meso iz supe" ili ostaci pilećeg pečenja.

Saturday, 22 May 2021

Friday, 9 April 2021

Pilav - Humble rice pilaf (oven baked)


Jednostavan i ukusan pilav - podseća na detinjstvo. Svaka domaćica ima neku svoju verziju, a ovako su mene naučili kako se pravi "tanak pilav"... 

Friday, 19 February 2021

Puškinove šnicle - Pushkin's schnitzel


Pohovane šnicle, na malo drugačiji način... Vrlo jednostavne i ukusne.

Wednesday, 10 February 2021

Monaška salata - Monk's salad

Kupus salata, samo malo drugačija... za promenu.