Ova kombinacija testenine i sosa od pileće džigerice ima poseban šmek ako se upotrebi sveža, tek umešena domaća testenina.
Skuvati taljatele u slanoj vodi i procediti ih.
Nabaviti svežu pileću džigericu proverenog kvaliteta, dovoljno je oko 500g. Džigericu lepo oprati pod mlazom tekuće vode, ocediti i iseći na polovine. Oko 200g šampinjona oprati, ocediti i iseći na ne mnogo tanke listiće. Rastopiti komad putera (50g) i staviti džigericu da se prži. Kada džigerica smekša, dodati pripremljene šampinjone i celer sečen na kockice.
Ne treba preterivati sa količinom celera. Sve dinstati još nekoliko minuta. Dodati so, biber, iseckan kapar (2-3 kašike), seckani svež peršunov list i malo svežeg bosiljka. Kada je gotovo, dodati neutralnu pavlaku tako da sos bude sočan i prilično redak.
U vatrostalnu činiju poređati skuvane taljatele, dobro posuti narendanim nekim tvrđim kačkavaljem, preliti sosom od džigerice, malo posuti prezlama i kratko zapeći na 160°C.
Brža varijanta ide bez pečenja. U ovom slučaju, na samom kraju treba dodati malo manje neutralne pavlake i ostaviti na ringli da se krčka još 2-3 minuta, do željene gustine.
Sastojci: 500g sveže pileće džigerice proverenog kvaliteta, oko 200g šampinjona, komad putera (oko 50g), svež koren celera (oko 50g), so, biber, 2-3 kašike kapra, svež peršunov list, malo svežeg bosiljka, neutralna pavlaka.
Skuvati taljatele u slanoj vodi i procediti ih.
Nabaviti svežu pileću džigericu proverenog kvaliteta, dovoljno je oko 500g. Džigericu lepo oprati pod mlazom tekuće vode, ocediti i iseći na polovine. Oko 200g šampinjona oprati, ocediti i iseći na ne mnogo tanke listiće. Rastopiti komad putera (50g) i staviti džigericu da se prži. Kada džigerica smekša, dodati pripremljene šampinjone i celer sečen na kockice.
Ne treba preterivati sa količinom celera. Sve dinstati još nekoliko minuta. Dodati so, biber, iseckan kapar (2-3 kašike), seckani svež peršunov list i malo svežeg bosiljka. Kada je gotovo, dodati neutralnu pavlaku tako da sos bude sočan i prilično redak.
U vatrostalnu činiju poređati skuvane taljatele, dobro posuti narendanim nekim tvrđim kačkavaljem, preliti sosom od džigerice, malo posuti prezlama i kratko zapeći na 160°C.
Brža varijanta ide bez pečenja. U ovom slučaju, na samom kraju treba dodati malo manje neutralne pavlake i ostaviti na ringli da se krčka još 2-3 minuta, do željene gustine.
Sastojci: 500g sveže pileće džigerice proverenog kvaliteta, oko 200g šampinjona, komad putera (oko 50g), svež koren celera (oko 50g), so, biber, 2-3 kašike kapra, svež peršunov list, malo svežeg bosiljka, neutralna pavlaka.