Purpurni, rustični tart od šljiva, savršen je povod za večernje okupljanje porodice. Iako je sezona šljiva prošla, podjednako je ukusan čak i ako se upotrebi smrznuto voće.
Prvo napraviti testo za korpicu. Rukom izmesiti glatko testo bez grudvica od sledećih sastojaka: 250g omekšalog putera na sobnoj temperaturi, 200g prah šećera, prstohvat soli, 500g brašna, 4 žumanca, 4 kašike ledenog mleka ili vode. Masu oblikovati u valjak, uviti u streč foliju i odložiti u frižider na najmanje 1h, ili u zamrzivač (ako ćete ga upotrebiti nekoliko dana kasnije). Da biste testom što jednostavnije obložili modlu za tart, treba ga seći na kolutove debljine oko 5mm. Kolutove poređati po dnu modle i uz ivicu, kao slagalicu, a onda prstima lagano pritiskajući doterati ivice i popuniti praznine. Ovako je mnogo jednostavnije nego razvlačiti testo oklagijom pa ga rastanjeno prebacivati u pleh.