Monday 24 October 2011

Čušpajz od šargarepe

Nekoliko lepih šargarepica očistiti i iseckati na kolutove debljine oko 0.5cm. Glavicu crnog luka sitno iseckati. Na malo ulja propržiti luk da postane staklast i posoliti ga. Zatim dodati kolutove šargarepe, propržiti minut-dva i naliti sa pola šolje vode ili supe. Dinstati dok šargarepa ne smekša i lepo se ukrčka. Ako je potrebno, u par navrata dodati još malo tečnosti. Kada šargarepa postane meka, a višak tečnosti ispari, dodati komad putera i malo bibera - promešati da se puter istopi. Pre serviranja, posuti seckanim svežim peršunovim listom. Gotovo!

Čušpajz od šargarepe je brz, ukusan i dekorativan prilog uz meso pripremljeno na različite načine, bareno povrće, pire...

Sastojci: 5-6 komada šargarepe, 1 glavica crnog luka srednje veličine, malo ulja za prženje, so, biber, komad putera.