Iseckati na kocke razno povrće (šargarepa, luk, keleraba, peršun, paškanat, beli luk, spanać...). Sve dinstati na malo ulja i na tihoj vatri oko pola sata. Zatim naliti vodom, ali ne preterivati (da ne bude mnogo retko) posoliti i kuvati još oko 45 minuta. Kada je čorbica gotova, odvaditi par kutlača povrća, izblendirati i vratiti u lonac da vri još par minuta. Ovako izbegavate zapršku i brašno, a dobije se željena gustina. Služiti uz kiselu pavlaku. U pavlaku možete dodati i jedno sveže žumance. Lepo će izgledati ako u tanjir stavite po neki list svežeg peršuna, drugogo svežeg začinskog bilja, krutone...
Ukoliko ste, između ostalog povrća, planirali karfiol, brokoli, kukuruz - dodajte ga desetak minuta pred kraj.
Sastojci: razno povrće (šargarepa, luk, keleraba, peršun, paškanat, beli luk, kukuruz, brokoli, karfiol, spanać...), so, malo ulja.