Lepe, zdrave, krupne crvene paprike oprati, osušiti i ispeći, prevrćući ih sa svih strana. Za ovu svrhu ipak je najzgodniji "smederevac" smešten u neku letnju kujnu, pod nadstrešnicom... a može da posluži i roštilj na ćumur, ringla, pa čak i rerna. Paprike su pečene kada se uhvati ona crna korica i odmah ih treba staviti u kesu, pa kesu uviti u novinu da bi se lepše potparile i lakše ljuštile. Kada se paprike potpuno ohlade treba ih oljuštiti, a ja volim da im očistim semenke i skinem drške. Pečene paprike možete iscepkati na rezanca, pa onda začiniti, ili ostaviti u komadu, poređajte ih u činiju, posolite, dodajte ulje, sirće i na kraju pospite sitno seckani beli luk.
Naravno, pečene paprike možete spakovati u zamrzivač i koristiti ih kada zatreba.
Sastojci: crvene paprike, so, ulje, sirće, beli luk.