Thursday 17 June 2010

Bajadere

Staviti da provri 400g šećera sa 8 kašika vode. Kada se šećer potpuno rastvorio, dodati 150g mlevenih oraha, 150g mlevenog plazma keksa - sve promešati i skinuti sa šporeta. U masu dodati 150g omekšalog putera, na sobnoj temperaturi. U pola ove mase dodati 2-3 štangle rastopljene crne čokolade. U manjem četvrtastom plehu ili na papiru za pečenje oblikovati bajaderu. Prvo ide deo sa čokoladom, preko svetliji deo i odozgo premazati glazurom od čokolade.

Glazura od čokolade: Uz neprekidno mešanje, rastopiti na pari 100g crne čokolade sa 100g putera, 2 kašike šećera u prahu i 3 kašike mleka.
Iseći na manje štangle.

Slobodno napravite duplu meru!

Sastojci: 400g šećera, 150g oraha, 150g mlevenog plazma keksa, 150g omekšalog putera, 2-3 štangle + 100g crne čokolade, 100g putera, 2 kašike šećera u prahu, 3 kašike mleka.