Iseći slaninicu na kocke i propržiti. Kada je slaninica krckava dodati meso od svinjskog vrata sečeno na kocke (kao za ražnjiće) - nastaviti prženje. Još je bolje ako meso i slaninicu bacite na roštilj. Dok se meso prži, crni luk iseći na kockice, posoliti, grubo izgnječiti da pusti malo soka i izručiti u posudu za serviranje. Paradajz i crvenu papriku iseći na kolutove, posoliti, kratko propržiti na slanini.
Preko luka staviti meso i slaninu - posuti ga sa malo projanog brašna, bibera i soli. Preko mesa ide vruć propržen paradajz i paprika, pa preko staviti kašiku senfa, kajmak, malo aleve paprike. Posudu poklopiti i mućkati. Služiti vruće uz vruću pogaču.
Sastojci: Slaninica, svinjski vrat, crni luk, paradajz, crvena paprika, so, biber, začin od sušenog povrća, senf, kajmak.