Razno bobičasto voće (borovnice, kupine, ribizle, maline...) rasporediti u vatrostalnu činiju, posuti žutim šećerom i poprskati sa malo balzamskog sirćeta.
Utrljati 110g putera sa 220g brašna i 90g belog kristal šećera, tako da se naprave mrvice.
Mrvicama posuti voće i zapeći u rerni na 170 stepeni, da porumeni odozgo i da se voće pretvori u fini sos. Može da se služi toplo ili hladno, uz kuglu sladoleda ili umućenu slatku pavlaku. Može i bez dodataka.
Možete da napravite veću količinu mrvica, pa jedan deo da zamrznete i upotrebite kad zatreba.
Još jedna dobra kombinacija su jabuke, oljuštene i iseckane na kckice, posute šećerom, cimetom i koštunjavim voćem (krupno seckani orasi, bademi, lešnici...). Ovde ne treba dodavati balzamsko sirće.
Sastojci: oko 500g voća, žuti šećer, 110g putera, 220g brašna, 90g kristal šećera, balzamsko sirće.