Prvo napraviti fil: Iseći na sitne kocke 2 veće glavice crnog luka i propržiti na malo ulja. Kada je luk staklast dodati 500g mlevenog svinjskog mesa i propržiti još par minuta da meso promeni boju, posoliti i zabiberiti po ukusu.
Preliv za pitu: Umutiti žicom 5 celh jaja, dodati 250ml jogurta, 200ml kisele vode, 200ml ulja – sve umutiti.
Podmazati veliki pleh od rerne. Uzeti 1kg tankih kora i podeliti na tri dela. Prvih 4-5 kora pokvasiti sa po par kašika ovog preliva. Kada se potroši trećina kora, staviti pola količine fila sa mesom, preko toga ide druga trećina kora, pa preko fil i na kraju opet kore.
Oštrim nožem pitu iseći na kocke i preliti. Ostaviti da stoji oko pola sata u plehu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni odozgo.
Sastojci: 2 veće glavice crnog luka, 500g mlevenog svinjskog mesa, so, biber, 5 celh jaja, 250ml jogurta, 200ml kisele vode, 200ml ulja, 1kg tankih kora.