U so uvaljati 500-600g ćurećih šnicli, propržiti ih na puteru uz dodatak malo ulja - da lepo porumene sa obe strane. Ako koristite maslinovo ulje, ne treba dodavati puter. Pržene šnicle naliti sa oko 500ml neutralne pavlake, izlomiti oko 200g mlinaca, posuti sa dosta parmezana i zapeći u rerni na 200 stepeni da se ukrčka i porumeni. Kada sve lepo složite, sami procenite da li je potrebno dodati još neutralne pavlake (ili možda malo mleka), jer kada se zapeče treba da ostane sočno i da ima "safta".
Drugi način: Posoljene ćureće šnicle propržiti na puteru ili maslinovom ulju da porumene sa obe strane. Pomešati 250ml neutralne pavlake (ili više - procenite), čašu kisele pavlake, parmezan i dosta seckanog peršuna, pa ovim naliti pržene šnicle, izlomiti oko 200g mlinaca - ukrčkati na ringli.
Od priloga jedino treba da pripremite neku salatu - zelenu, tarator, krastavce... Videćete, obe varijante su brze i izuzetno ukusne.
Sastojci: 500-600g ćurećih šnicli, komad putera (oko 40g), malo ulja, 500ml neutralne pavlake, oko 200g mlinaca, parmezan.