Monday 1 March 2010

Grenadirmarš

Oljuštiti 5-6 krompira srednje veličine, iseći na kocke i staviti da se kuva u puno slane vode. Kada je krompir skuvan, u isti lonac spustiti oko 200g testenine (školjkice, mašnice, pužići i slično) pa sve zajedno kuvati još par minuta dok se skuva i testenina, ocediti.

Veću glavicu crnog luka iseći na rebarca, propržiti na malo više ulja (da postane staklast), posoliti, dodati kašiku aleve paprike i spustiti skuvan krompir i testeninu. Promešati, blago izgnječiti krompir ali tako da ga ne usitnite potpuno (treba da ostanu i krupni komadi), propržiti još nekoliko minuta.

Služiti toplo uz kiselu pavlaku ili mileram.
Nije mi baš sasvim jasno odakle ta kombinacija testenine i krompira, ali ukusno je... i brzo se priprema.

Sastojci: 5-6 krompira srednje veličine, 200g testenine (školjkice, mašnice, pužići i slično), 1 veća glavica crnog luka, so, aleva paprika, ulje.