Korica:
Umutiti 7 belanaca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Dodati 7 kašika šećera i još malo mutiti mikserom. U masu sipati 6 kašika brašna i 1 kašiku gustina, varjačom lagano izmešati. Ispeći jednu pravougaonu koru (20x30cm).
Krem:
Staviti 7dl mleka da provri na blagoj vatri. Izmešati u šolji 7 kašika šećera, 2 vanile, 4 kašike gustina, 2 kašike brašna i par kašika mleka – kao za puding.
Ovo dodati u ključalo mleko, kuvati uz neprekidno mešanje žicom, dok ne postane gusto. Ostaviti da se potpuno ohladi! Umutiti 7 žumanaca sa 250g putera i sjediniti sa dobro ohlađenim kremom.
Koricu nafilovati kremom, pa preko toga ide 500ml umućene slatke pavlake. Dobro ohladiti kolač pre služenja.
Napomena - Žumanca mogu i da se termički obrade. U tom slučaju staviti da provri 500ml mleka, a žumanca žicom izmešati sa šećerom i vanil šećerom, dodati gustin i brašno, pa sve to izmešati sa preostalih 200ml mleka. Masu dodati u proključalo mleko, kuvati uz neprekidno mešanje da se dobije gust krem. Skuvan krem pokriti providnom folijom i dobro ohladiti. Zasebno penasto umutiti 250g putera, pa u puter "malo po malo" dodavati krem (uz neprekidno mućenje).
Sastojci: 7 jaja, 14 kašika šećera, 8 kašika brašna, 5 kašika gustina, 700ml mleka, 2 kesice vanil šećera, 250g putera, 500ml slatke pavlake.