Potrebno je pakovanje od 0.5kg tankih kora. Koru staviti na radnu površinu, poprskati kašičicom ulja, preko staviti drugu, poprskati uljem i na kraju treću. Duž kraće ivice obilno poređati višnje bez koštica (rukom ih rasporediti u 2-3 reda). Mogu se upotrebiti i smrznute višnje, bez prethodnog odmrzavanja. Voće posuti sa 3 kašike griza, pa preko toga sa 3 kašike šećera. Prvo saviti krajeve da višnje ne ispadaju, pa srolati pitu i slagati u podmazan pleh. Postupak ponoviti da utrošite sve kore. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pita je gotova kada porumeni.
Ohlađenu pitu posuti prah šećerom.
Sastojci: 0.5kg tankih kora, oko 700g višanja, 12-15 kašika šećera, 12-15 kašika griza, malo ulja, šećer u prahu za posipanje.