Tuesday, 13 December 2011

Baka Nadina pašteta od patlidžana

Pašteta od plavog patlidžana je ukusan i zdrav namaz. Priprema se jednostavno. Možete je poneti na posao, poslužiti kao lagani obrok...

Jedan plavi patlidžan srednje veličine ispeći, oljuštiti, ocediti od sokova da pašteta ne bi bila suviše retka. Kada se ohladi, sitno ga iseckati ili izblendirati. Dodati 1 sirovo žumance, soli po ukusu, 1-2 kašičice senfa, malo ulja, dva čena belog luka, omanju glavicu crnog luka i sve zajedno izmiksati. Na kraju, u paštetu može da se doda nekoliko kapi limunovog soka, ali ne previše, da ne bi bilo suviše retko.

Bitno je napomenuti da treba napraviti količinu koja će se potrošiti u toku dana, a najkasnije sutradan.

Sastojci: 1 plavi patlidžan srednje veličine, 1 sirovo žumance, soli po ukusu, 1-2 kašičice senfa, malo ulja, 2 čena belog luka, 1 omanja glavica crnog luka, nekoliko kapi limunovog soka.

No comments:

Post a Comment