Wednesday, 23 February 2011

Ciganski kotlet

Svinjske kotlete uvaljati u začine po izboru (so, biber, ruzmarin, majčina dušica i slično), pržiti ih ili ispeći u rerni. Gotovo meso poređati u posudu za serviranje, pa preko toga staviti prženo povrće - šargarepu sečenu na rezance, veće komade paprike različitih boja, kolutove crnog luka, može se upotrebiti različito sezonsko povrće. Bitno je da se svaka vrsta povrća posebno proprži na jakoj vatri, malo posoljeno, uz minimalnu količinu ulja i neprekidno mešanje da ne bi zagorelo. Na kraju, preko povrća staviti proprženu slaninicu.
Ciganski kotlet servirati uz kocke krompira koje su kuvane 5-8 minuta a zatim zapečene u rerni, na malo ulja, da smekšaju i dobiju lepu koricu.

Sastojci: 4 svinjska kotleta, 2 šargarepe, 3-4 paprike (mogu i različitih boja), 2 glavice crnog luka, so, biber, peršun, majčina dušica, ruzmarin, ulje, 100-150g slaninice, 4-5 većih krompira.

1 comment: