Friday, 12 March 2010

Bečka pita sa jabukama

Potrebno je pakovanje od 0.5kg tankih kora. Koru staviti na radnu površinu, poprskati kašičicom ulja i posuti sa malo šećera, preko staviti drugu koru. Duž kraće ivice obilno poređati oljuštene jabuke isečene na tanke listiće. Voće posuti sa malo cimeta, pa preko toga sa 2-3 kašike mlevenih oraha i na kraju sa 2-3 kašike šećera. Prvo saviti krajeve da fil ne ispada, pa srolati pitu i slagati u podmazan pleh. Postupak ponoviti da utrošite sve kore. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni. Pita je gotova kada porumeni.
Ohlađenu pitu iseći na rombove i posuti prah šećerom. Izuzetno ukusan slatkiš, sprema se brzo, a nije ni skup.

Sastojci: 0.5kg tankih kora, 5-6 većih jabuka, 12-15 kašika šećera, 12-15 kašika oraha, malo ulja, malo cimeta, šećer u prahu za posipanje.

No comments:

Post a Comment