Wednesday, 21 March 2012

Gruzijska salata

I još jedna osvežavajuća, prolećna kombinacija...

Zelenu salatu, krastavce, rotkvice, mladi crni luk - dobro oprati pod mlazom tekuće vode i osušiti ubrusom. Obariti jaja da budu tvrdo kuvana.

Zelenu salatu iseći na krupnije rezance, krastavce oljuštiti i iseckati na sitne kocke, rotkvice na tanke kolutove, iseckati i peruške mladog crnog luka. Sitno iseckati svežu mirođiju i peršunov list. Na kraju sitno iseckati barena jaja. Dodati soli po ukusu i kiselu pavlaku, pa sve dobro izmešati i ostaviti da se ohladi u frižideru oko 30min (a i ne mora).


Uživajte u laganom, vitaminskom obroku.

Sastojci: 2 glavice zelene salate, 2 sveža krastavca, 2 veze rotkvica, 3 veze mladog luka, 4 jajeta, 1 veza mirođije, 1 veza peršuna, 300g kisele pavlake, so.