Monday, 22 February 2010

Bele kiflice sa džemom

U 2dl mlakog mleka rastvoriti 2 kašike šećera pa u to spustiti jednu kocku svežeg kvasca (40g). Kada kvasac počne da "radi", po površini mleka pojavi se kao pena, izručiti ga u vanglu gde ste prethodno odmerili 1kg mekog brašna. Zatim dodati 400g penasto umućene masti (varjačom), 1 kašičicu soli i zamesiti glatko testo. Testo podeliti u 10 jednakih loptica. Svaku lopticu oklagijom razviti u krug i nožem podeliti zvezdasto na 8 jednakih delova (8 trouglova). Filovati džemom (od šljiva, kajsija...) ili orasima i rolati kiflice od kraja ka centru kruga. Peći na 200 stepeni, paziti da se ne prepeku jer treba da ostanu bele. Pečene kiflice valjati u prah šećer pomešan sa kesicom vanile.

Sastojci: 2dl mleka, 2 kašike šećera, 1 kašičica soli, 40g svežeg kvasca, 1kg mekog brašna (tip 400), 400g masti, džem po izboru, šećer u prahu, kesica vanil šećera.

No comments:

Post a Comment