Wednesday, 7 April 2010

Padobranci

Umutiti u čvrst sneg 4 belanca sa prstohvatom soli, pa na kraju dodati 300g šećera i još malo mutiti mikserom. Belanca ovlaš (lagano, varjačom) pomešati sa 400g mlevenih oraha. Kašičicom vaditi puslice, ređati u podmazan i brašnom posut pleh i peći u rerni na oko 150 stepeni - da blago porumene. Pošto je u pitanju masa od belanaca i oraha, pazite da se padobranci ne prepeku jer će u tom slučaju biti tvrdi.

Fil napraviti ovako: Mikserom penasto umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, 
u to -dodati 2 štangle rastopljene čokolade - kuvati na pari uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne (da se vidi dno šerpe kada prevučete varjačom). Pošto je u pitanju mala količina žumanaca, za kuvanje na pari je praktično koristiti lonac za kuvanje mleka sa duplim dnom. Skuvan fil potpuno ohladiti i tek kada je hladno, dodati 125g penasto umućenog putera.

Ovim filom lepiti po dve puslice. Padobranci, kao i torte, treba da odstoje preko noći pa tek onda ih služiti.

Sastojci: 4 jaja, 400g mlevenih oraha, 400g šećera, 2 štangle čokolade, 125g putera.

No comments:

Post a Comment