Thursday, 17 June 2010

Čokoladna Pavlova

Umutiti u čvrst sneg 6 belanaca sa prstohvatom soli. Kada je umućeno, dodati malo po malo 24 čašike šećera i nastaviti mućenje mikserom. Na kraju dodati 3 kašike brašna, 6 štangli otopljene čokolade i lagano promešati varjačom. Masu izručiti u pleh prečnika 26cm, obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, a posle par minuta smanjiti temperaturu na 170 stepeni. Korica se brzo ispeče, pazite da se ne presuši! Treba proveriti viljuškom da li je pečena (bocne se i ako izvadite čistu viljušku znači da je pečeno). Kada se korica dobro ohladi, grubo je nafilovati sa 3 umućene slatke pavlake (može i biljna pavlaka).
Neposredno pred služenje odozgo obilno poređati oprano i osušeno sveže bobičasto voće: maline, jagode, ribizle, kupine, borovnice... i preko voća narendati čokoladu. Pavlova je odlična u bilo kojoj kombinaciji voća. Ne štedite voće, treba da ga bude baš dosta, da se napravi brdašce.

Čokoladna Pavlova je desert koji se brzo sprema, a toliko je ukusna da se brzo i pojede.

Sastojci: 6 belanaca, 24 kašike šećera, 3 kašike brašna, 6 štangli čokolade, 750ml slatke pavlake, oko 500g bobičastog crvenog voća.

No comments:

Post a Comment