Tuesday, 13 September 2011

Ćureće rolnice

Ćureće ili pileće grudi iseći na šnicle i izlupati tučem za meso da budu tanke. Zatim ih posoliti i naliti sa malo ulja pa ostaviti da stoje u frižideru dok se pripremi povrće. Iseći na tanke štapiće šargarepu i luk (praziluk) - ovo je obavezno, ali može da se doda i celer, paprika ili tikvice. Napravite izbor od povrća koje imate u kući ili po ukusu. Štapiće od povrća staviti na sred šnicle, tako da malo vire krajevi, srolati oko štapića i probosti vlažnom čačkalicom.

Ovako pripremljene rolnice mogu se peći na roštilju ili pržiti u tiganju na malo ulja! Bitno je da se lagano spreme na umerenoj temperaturi da bi povrće pustilo sokove a meso postalo mekano i sočno.

Poslužite ih uz salatu, krompir, neki beli sos...

Sastojci: nekoliko ćurećih ili pilećih šnicli, 2 šargarepe, 2 glavice crnog luka ili praziluk, celer, paprika, tikvice, so, ulje