Tuesday, 6 April 2010

London štangle

Penasto (mikserom) umutiti 140g putera ili margarina sa 2 žumanca i 70g šećera. U to dodati 210g brašna, 3 kašike mleka i sve varjačom izmešati da se dobije ujednačena masa. Testo izručiti u pleh dimenzija 25x30cm i peći na 200 stepeni. Kada je na pola pečeno, izvaditi ga iz rerne i premazati džemom od kajsija, a može da posluži i džem od šipka ili bresaka.
Preko džema izručiti fil koji se pravi ovako: Umutiti u čvrst sneg 3 belanca sa prstohvatom soli. Kada su belanca umućena, dodati 150g šećera i još malo mutiti mikserom. Na kraju varjačom, ovlaš, umešati 140g mlevenih oraha i kašiku brašna - sve izručiti preko testa premazanog džemom.
Kolač vratiti u rernu na par minuta, da se belanca zapeku (blago porumeni po obodu i odvoji se od ivice pleha). Ohlađen kolač iseći na štangle.

Sastojci: 140g putera ili margarina, 3 jaja, 220g šećera, 210g brašna, 3 kašike mleka, par kašika džema od kajsija (može da posluži i džem od šipka ili bresaka), 140g mlevenih oraha.

No comments:

Post a Comment