Wednesday 30 June 2010

Kruške bel Elen (belle Helene)

Krupne, tvrđe kruške oljuštiti, prepoloviti i izvaditi semenke, ili ih samo oljuštiti. Kratko ih probariti u kipućoj, zaslađenoj vodi koja je obavezno zamirisana šipkom vanile (ili vanil šećerom). Ne treba preterati sa kuvanjem, jer kruške treba da ostanu u komadu. Kada su skuvane, kruške ocediti pa poređati na tanjir ili posude za serviranje. Ohlađene preliti glazurom od čokolade (100g čokolade rastopiti na pari sa 2 kašike šećera i 2 kašike mleka - a na kraju dodati i 2-3 kašike slatke pavlake).
Kruške možete poslužiti uz sladoled od vanile. Posute blanširanim bademom ili svežim listićima nane deluju prefinjeno.

Sastojci: nekoliko krupnih krušaka, šećer, 100g čokolade za kuvanje, malo slatke pavlake, šipka vanile.