Friday, 1 April 2011

Pikantna mućkalica

Oko 500g svinjskog mesa (od buta ili vrata) iseći na manje kocke, posoliti, uvaljati u senf. Na ulju propržiti pripremljeno meso, pa zatim dodati iseckane dve glavice crnog luka i dinstati na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje. Kada luk smekša, dodati različito obojenu (crvenu, žutu, zelenu) svežu papriku iseckanu na kocke - nastaviti sa dinstanjem. Tri krupnija paradajza oljuštiti, ukloniti semenke, iseckati na kockice. Da bi se paradajz lakše oljuštio, treba da se spusti na par sekundi u ključalu vodu. Još jedan trik za lako ljuštenje paradajza je da se tupom stranom noža, uz blagi pritisak, pređe preko površine paradajza, zatim oljuštiti. Kockice paradajza dodati u meso, luk, paprike - sve ovo lepo ukrčkati, posoliti po ukusu, dodati iseckanu ljutu papriku ili kašičicu ljutenice i svež peršunov list.


Ovu mućkalicu možete da poslužite uz tančice (recept objavljen 29.5.2010.) ili ćabate (recept objavljen 7.4.2010.).

Sastojci: 500g svinjskog mesa od vrata ili buta, so, senf, 2 glavice crnog luka, 5-6 paprika različito obojenih (crvena, žuta, zelena), 3 paradajza, malo ljute paprike ili kašičica ljutenice, svež peršunov list.