Friday 1 April 2011

Provansalska ćurka

Ćureće šnicle istanjiti tučem za meso. Umesti ćurećih šnicli možete upotrebiti i pileće belo meso. Napraviti mešavinu od brašna i začina (so, biber, aleva paprika). Šnicle uvaljati u pripremljenu mešavinu i pržiti sa obe strane, na zagrejanom maslinovom ulju.
Kada su šnicle pržene, izvaditi ih. Na istom ulju pržiti seckani crni luk i malo belog luka. Kada je luk smekšao i postao staklast, dodati oljušten i iseckan paradjz i malo soka od paradajza. Nastaviti sa krčkanjem još desetak minuta. Zatim dodati krupno seckane zelene maslinke. Na kraju, preko sosa od povrća spustiti prženu ćuretinu i ostaviti još malo na ringli da se sve zajedno ukrčka i da meso upije ukuse povrća.


Poslužiti uz hleb zapečen u rerni (da bude topao i krckav) ili dvopek.

I ovo je kombinacija za brz ručak...

Sastojci: oko 500g ćurećih šnicli, malo brašna, so, aleva paprika, biber, maslinovo ulje, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 paradajza, malo soka od paradajza, oko 100g zelenih maslinki, nekoliko kriški hleba ili dvopek.