Tuesday, 18 January 2011

Voćna pita

Još jedna varijacija na temu pite - "Voćna pita", koja se pravi od mešavine bobičastog voća (ribizle, kupine, maline, borovnice).

Koru poprskati mešavinom kisele vode i ulja ili rastopljenim puterom, pa saviti na pola, po dužoj stranici. Na jedan kraj staviti šaku mešanog bobičastog voća, preko toga kašiku šećera, krupno seckano koštunjavo voće i saviti u trougao. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, da lepo porumeni.

Može se koristiti i smrznuto voće, bez prethodnog odmrzavanja.
Svako parče zaliti glazurom od čokolade (na pari rastopiti crnu čokoladu sa komadom putera i mešati da masa bude glatka). Služiti uz kuglu sladoleda od vanile.

Sastojci: oko 600g mešanog bobičastog voća, 500g tankih kora, šećer, 100ml ulja, 100ml kisele vode, 150g raznog koštunjavog voća, crna čokolada i komad putera za preliv, sladoled od vanile kao prilog.