Wednesday, 17 February 2010

Projara

Varjačom izmešati sledeće sastojke: 1 šolja brašna, 1 šolja kukuruznog brašna, 0.5 šolje ulja, 1 šolja mleka, 2 kriške sira (može i kajmak, a može bez ičega), 4 jaja, 1 kesica praška za pecivo. Masu izručiti u podmazanu tepsiju i peći na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Postoje razne varijacije na ovu temu, a meni je ovo najbolja... i na brzaka gotova večera. Poslužite uz kajmak, mileram ili sir.

Projara može da se ispeče u kalupima za mafine (manji ili veći), tako je zanimljivije. Ako hoćete da projice izgledaju još lepše, na svaku stavite kuglu kajmaka ili mešavinu sira za mazanje i pavlake, pa preko spustite zgužvani list pršute, slanine ili sveže začinsko bilje (peršun, origano, bosiljak...), čeri paradajz.

Sastojci: 1 šolja brašna, 1 šolja kukuruznog brašna, 0.5 šolje ulja, 1 šolja mleka, 2kriške sira (može i kajmak, a može bez ičega), 4 jaja, 1 kesica praška za pecivo.