Friday, 6 January 2012

Božić!

Božić! Svima je verovatno dosta i kolača, i torti, i raznih drugih đakonija. Ipak, ne ide da zaobiđete svečanu "Božićnu" trpezu, ali se potrudite da svedete vreme provedeno u kuhinji.

Dan ranije srolajte sarme ili na brzaka složite bogat kiseli kupus sa puuno mesa. I jedno, i drugo će se lagano krčkati tokom noći. Na Badnje veče napravite neku, ne mnogo komplikovanu ali dobru tortu, recimo Saher tortu (od Dude), Ananas tortu sa orasima, Lešnik tortu ili Tetinu crnu tortu...


Na Božićno jutro stavite lep komad mesa da se lagano peče (jagnjetina, prasetina, pile), uz dosta krompira, naravno. Iz zamrzivača izvadite bujon, pa ga zakuvajte u supu ili krem čorbicu uz dodatak karfiola ili brokolija. Salata neka bude od kupusa (klasična ili sa mileramom), kiseli krastavčići, Valdorf salata od celera.

I ove recepte imate na blogu.

Srećan Božić!