Tuesday, 7 June 2011

Rolovana riba list

Ribu list treba očistiti (mogu i u ribarnici da je očiste), oprati i osušiti papirnim ubrusom. Zatim je blago izlupati tučem za meso, da se dobije tanak komad mesa veće površine. Ovako pripremljen filet posoliti, pa po celoj površini poređati listove blanširane blitve ili spanaća. Ako koristite blitvu, sa listova treba ukloniti veće žile. Preko zelenog sloja poređati listove dimljenog lososa. Sve ovo čvrsto srolati, politi sa malo ulja, uviti u aluminijumsku foliju, spustiti u odgovarajući pleh. Rolat peći u prethodno zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi (oko 170°C). Riba bude pečena za oko 30min. Kada je pečeno, iseći rolat i poslužiti uz priloge po izboru: bareni krompir sa blitvom, krompir salatu, bareno povrće, sveže povrće...

Sastojci: veći filet ribe list, oko 300g spanaća ili blitve, oko 100g dimljenog lososa, so, malo ulja.