Friday, 10 June 2011

Pileća krilca na žaru

Nabaviti sveža pileća krilca u većoj količini od one koju ste planirali, zato što su "prste da poližeš" i uvek se desi da neko traži "još jedno"...
Krilca treba staviti u dosta marinade dan pre planiranog roštilja.

Marinada: Pomešati so (ili začin od sušenog povrća), ljutu tucanu papriku, maslinovo ili suncokretovo ulje, med, neko sirće (balzamsko, jabukovo, sok od limuna, vinsko). Ako baš hoćete, može da se doda i neko drugo začinsko bilje (ruzmarin, majčina dušica...), mada nema potrebe. Pileća krilca izručiti u vanglu, uvaljati ih u dosta marinade i ostaviti da prenoće u frižideru.
Ako hoćete zbog dece de izbegnete ljutu papriku, deo krilaca uvaljajte u so, kečap, med i malo ulja. A još jedna dobra kombinacija za male gurmane je - so, kari, senf, ulje.

Krilca treba peći na umerenom žaru, da ne bi kožica izgorela a unutra ostala živa. Peći ih malo duže uz povremeno prevrtanje.

Dohvatite komad u ruke i slobodno se zamastite, tako je najslađe. Mmmmmmm...

Sastojci: pileća krilca, so (ili začin od sušenog povrća), ljuta tucana paprika, maslinovo ili suncokretovo ulje, med, neko sirće (balzamsko, jabukovo, sok od limuna, vinsko).

2 comments:

 1. Krilca obiožavamo i ja sam ih juče pravila i da znaš, rukama ih je najbolje i najslađe jesti a uz to i hladno pivo a može i malo pomfriza. Ništa zdravo, ali si možemo dati malo oduška,ne jedemo ih svaki dan.Topli pozdrav.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Svi se pošteno umažemo, ali ćutke uživamo u događaju :). Ni gosti se ne bune!
   Hvala draga Zoki!

   Delete