Friday 8 July 2011

Teletina sa pečurkama

Iseći na kocke oko 600g teletine i propržiti na jako zagrejanom maslinovom ulju da porumeni sa svih strana. Zatim smanjiti temperaturu, dodati glavicu sitno seckanog crnog luka i dinstati na tihoj vatri oko 15 minuta. Dalje, dodati oko 300g šampinjona iscepkanih na krupnije komade (ako su manji, mogu i celi da se stave) i 3 komada oljuštenog paradajza isečenog na četvrtine. Umesto šampinjona može se upotrebiti i neka druga vrsta pečuraka koju je jednostavno nabaviti. Posoliti po ukusu, zabiberiti takođe po ukusu i ostaviti da se krčka još oko 15 minuta.
Na kraju treba sve izručiti u keramički sud i peći još oko 1,5h na 150°C - procenite sami kada je gotovo, zapečeno i ukrčkano. Na pola pečenja posuti timijan ili drugi svež začin po sopstvenom izboru, protresti sud i vrati u rernu.

Služiti uz baren krompir ili pire i salatu.

Sastojci: 600g teletine, maslinovo ulje, 1 glavica crnog luka, 300g šampinjona (ili neka druga vrsta), 3 paradajza, so, biber, timijan ili drugi svež začin po sopstvenom izboru.