Thursday, 8 April 2010

Urmašice (tatlije)


Penasto umutiti 250g putera (ili margarina), pa dodati čašu kisele pavlake (oko 200g) i još malo mikserom mutiti. Zatim dodati 2 žumanca, 350-400g brašna i rukom umesiti glatko, masno, testo koje se ne lepi za ruke. Od testa oblikovati urmašice valjkastog oblika, malo ih spljeskati (budu dugačke oko 7-10cm), u svaku dodati četvrtinu oraha. Urmašice peći na 200°C da porumene i vruće preliti toplim sirupom.

Sirup: 750ml vode staviti da provri sa 500g šećera i jednim limunom isečenim na kolutove, ostaviti da vri 2-3 minuta. Ako volite malo slađi sirup, onda ga skuvajte od 650g šećera i 600ml vode.

Sastojci: 250g margarina, 1 mala čaša kisele pavlake (200g), 2 žumanca, 350g brašna, 500g šećera, 1 limun.