Thursday, 3 February 2011

Poširana jaja


U manju šerpu (od 1l) sipati vodu, dodati kašiku sirćeta, kašičicu soli i pustiti da provri. Voda ne treba jako da ključa jer će se belance raspasti. Razbiti jaje u plitku ćasu ili šoljicu od kafe - pažljivo spustiti u ključalu vodu i kuvati nekoliko minuta, tako da se belance lepo skuva a žumance ostane rovito. Jaje izvaditi rešetkastom kašikom, ocediti i spustiti na zagrejani tost hleb ili dvopek premazan puterom. Posoliti, posuti začinom po želji. Ukusan, brz, jednostavan, hranljiv doručak... Uz poširana jaja možete da poslužite jogurt, sir ili nešto suhomesnato.
Pre nego što sam probala, mislila sam da je priprema poširanih jaja samo za majstore u kuhinji, a u stvari je vrlo lako.

Sastojci: 1 jaje, 1 kašika sirćeta, 1 kašičica soli, kriška tost hleba, so, začin.