Friday, 19 February 2010

Medenjaci

Varjačom umutiti 250g masti tako da dobije svetliju boju i postane penasta, dodati 250g šećera, 250g meda, 4 cela jaja (neumućena), 1 kafenu kašičicu sode bikarbone, 1kg brašna, pola kesice cimeta. Od ovih sastojaka rukom umesiti testo da bude glatko i ujednačeno. Praviti loptice velićine oraha pa ih po sredini pritisnuti prstom, tako da se dobije oblik koji meni liči na crvena krvna zrnca. U udubljenje može da se stavi četvrtina oraha ili badem, a može i bez ičega. Slagati ih u pleh, peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Paziti da se ne prepeku!!! Odozgo treba da ostanu bledi, a odozdo da dobiju rumenu boju. Ako ih prepečete biće kao kamenčići.

Zgodni su za uz kafu, čaj, mleko...
Sastojci: 250g masti, 250g šećera, 250g meda, 4 cela jaja, 1 kafena kašičica sode bikarbone, 1kg brašna, pola kesice cimeta.