Tuesday, 16 February 2010

Ćufte

Samleti oko 400g mesa po izboru (svinjsko, juneće, pileće belo), samleti glavicu crnog luka, dodati dva jaja, sredinu hleba koju ste prethodno potopili u malo mleka i dobro rukom ocedili, so, biber. Rukom zamesiti i ostaviti masu "da odmori" u frižideru, praviti ćuftice, valjati ih u brašno i pržiti.

Luk može da se malo izdinsta ili sitno isecka, mada deca često imaju primedbu oko komadića, pa je zato zgodnije samleti ga. Ćuftice pravim u obliku male lopte jer tako zanimljivije izgledaju na tanjiru.
Služite ih uz pire krompir i paradajz sos a možete i da pustite mašti na volju kada. Evo, na primer, juče smo deci spremili ćuftice i poslužili ih uz taljatele u belom sosu. Smazali su sve.

Sastojci: 400g mesa po izboru, 1 glavica crnog luka, 2 jaja, bajat hleb, so, biber. Od ove količine napravi se tridesetak manjih ćufti.